Πρώτη χρήση ναυτικού πτυσσόμενου περισκοπίου έγινε το 1901 από τον εφευρέτη αυτού Σάιμον Λέικ με αρχικές ονομασίες: "ομνησκόπιο", ή "σκαλομνησκόπιο". Παράλληλα αναφέρεται και μια ιταλική εφεύρεση ένα χρόνο πριν που μάλλον είχε μείνει στο σχεδιασμό. Το πρώτο περισκόπιο άρματος μάχης εφευρέθηκε από τον Πολωνό Ροδόλφο Γκάντλαχ το 1936 που έφερε πολωνικό άρμα μάχης.

Click to get cool Animations for your MySpace profile

Η Ελλάδα του 2016 αναστενάζει στα συσσίτια...

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο «Ελληνικός Κήρυκας» έγινε 85 ετών

Με μια εντυπωσιακή έκδοση άνω των 200 σελίδων ο ''Ελληνικός Κήρυκας'', η μοναδική ελληνόφωνη ημερήσια εφημερίδα της Αυστραλίας, γιόρτασε την 85η επέτειο της.

Σε σημείωμά του ο εκδότης της εφημερίδας, Θεόδωρος Σκάλκος, σημειώνει ότι ''είναι ενθαρρυντική και αισιόδοξη η διαπίστωση, ότι ενώ η οικονομική κρίση επηρεάζει παγκόσμια και τις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου, ενώ άλλες ανέστειλαν την έκδοσή τους, ο Ελληνικός Κήρυκας γιορτάζει τα 85 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας ακμαίος''.

Συμπληρώνει ακόμα πως ο ''Κήρυκας'' δεν είναι απλά μια ελληνόφωνη καθημερινή εφημερίδα της Αυστραλίας αλλά ''για τον ιστορικό του μέλλοντος είναι ένα βοηθητικό εργαλείο σαν χαρτογράφος των γεγονότων της συλλογικής μνήμης, τη πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μας, όπως αυτά καταγράφονται στις σελίδες του μέσα στα 85 χρόνια της κυκλοφορίας του''.

_________________________

OMOGENEIA MAGAZINE


10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ


!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου